Recente artikels

Vanaf 30 juni 2014 is het Ecoplan Gent beschikbaar voor smartphones. Het Ecoplan wijst je de weg naar Gentse adressen waar je fairtrade of biologische producten, recuperatiemateriaal of producten uit eigen streek vindt. Maar ook naar alles wat met ecologie of sociale tewerkstelling te maken heeft. Handig voor alle Gentenaars en alle bezoekers die naar Gent komen. 

Donderdag Veggiedag bestaat vijf jaar. Naar aanleiding hiervan voerde onderzoeksbureau iVOX eind vorig jaar een grootschalig onderzoek uit naar vegetarisme in Gent en in Vlaanderen. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat maar liefst vier op de vijf Gentenaars het concept Donderdag Veggiedag kennen en dat één op de drie ook deelneemt.

Waarom zijn groendaken belangrijk voor een klimaatrobuust Gent en hoe leg je ze aan? Je komt er alles over te weten op de infodag van de MiNaRaad op 26 april.

Dak zkt groen

 Een groendak op je woning heeft heel wat voordelen:

De lente is volop in het land en wijken en scholen maken zich op voor feesten. Stad Gent en EVA vzw hebben samen een brochure uitgewerkt boordevol tips om er heerlijke en duurzame feesten van te maken. In de brochure vind je zowel heel wat vegetarische recepten als een overzicht van tips voor duurzame en budgetvriendelijke feesten.

Maak je huis energie-efficiënt in 48 uur, je maandelijkse uitgaven blijven hetzelfde want de betaling loopt via je energiefactuur. En al je buren doen ook mee. Utopie? In Nederland doen ze het al.

Gezonde groenten en kruiden kweken in de Gentse stadsomgeving: het kan.  Toch wanneer de zelfgekweekte groenten een goede wasbeurt krijgen.  Dat blijkt uit het onderzoek dat UGent, in samenwerking met de Gentse sociale economie organisaties Compaan en Labeur het voorbije jaar realiseerden.  De resultaten van het onderzoek + tips voor Gentse stadslandbouwers zijn beschikbaar op de

Weet wat je eet. De mensen van studentenkring UGent1010 willen al jaren het fijne weten over duurzame voeding. Welke impact heeft overmatige vleesconsumptie op het klimaat? Wat kan je doen om voedselresten te vermijden? Hoe kan je van wat er toch nog rest opnieuw iets maken?

7000 m2 van woonzorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg is voortaan een stadslandbouwtuin. Vanaf 5 mei kan je terecht in een nieuw pop-uprestaurant, Le Petit Botanique, op DOK om te proeven van de oogst!

Woensdagavond 15 januari was de ondergrondse parking van de Artevelde Hogeschool het decor voor een creatieve avond met een hele reeks nieuwe gezichten in het Fiets van Troje-netwerk.

Afgelopen weekend hebben zo’n 70 Gentenaars de kans gekregen om hun kerstboom opnieuw te planten in plaats van weg te doen. Op die manier bouwen ze niet alleen mee aan een nieuw stadslandbouwproject in Gent maar kunnen ze hun kerstboom volgend jaar gewoon opnieuw gebruiken. Het gaat om een pilootproject dat dankzij het grote succes mogelijks uitgebreid wordt volgende kerst.