Recente artikels

Bij het begin van het nieuwe jaar heeft iedereen een wensje klaar.
Maar ik hoef geen dure dingen, geen geld of gouden ringen.
Toch is er iets wat ik echt graag wil en het staat hier in mijn brief:
Bouw jij ook mee aan Klimaatstad Gent, ik vraag het u heel lief.

De Klimaatkids

Vanaf 1 september 2014 kunnen Gentse scholen met de projectsubsidie ‘Klimaatschool’ een subsidie tot 500 euro ontvangen. 

 

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de derde keer de campagne 'Word een energieke school'.

Pandora Pixel is een tentoonstelling over natuur en klimaat. Ze toont kinderen en jongeren de verschillende werelden waarin dieren zich aanpassen aan veranderingen in hun omgeving. Want is het einde van mens en dier in zicht door de vervuiling en de opwarming van het klimaat?

In het schooljaar 2014-2015 start Stad Gent met een nieuwe projectsubsidie ‘Klimaatschool’ en kunnen basisscholen voor het eerst een toelage krijgen voor het aanleggen van groene en avontuurlijke speelplaatsen, kortweg: GRAS. Ook het Vlaamse traject voor Milieuzorg Op School (MOS) wijzigt grondig.

Tijdens de kinderklimaatraad op 6 mei 2014 presenteerden de klimaatkids hun acties voor een klimaatneutraal Gent aan Tine Heyse, de schepen voor Milieu, Klimaat, Energie, Ivago en Noord-Zuid.

Van 1 tot 31 maart vond Belmundo 2014 plaats. Je kon er deelnemen aan meer dan 60 activiteiten in het kader van ‘Rebel zkt rebel’. Omdat het klimaat nogal wat rebellen kan gebruiken, stonden heel wat van de activiteiten in het teken van klimaat.

Op 17 januari 2014 strijden team Daryl en team Angel vanuit het Gentse stadhuis voor de toekomst van Gent. Is Gent in 2050 een klimaatneutrale stad, of hebben we dan nog steeds onze levensstijl niet aangepast? “Gent 2050 Game” is een serious urban game over klimaatsverandering, waarbij de stad “de playground” is.

De UGent wil de komende jaren sterk wil inzetten op duurzaamheid op sociaal, ecologisch en economisch vlak. "Het hoger onderwijs is een belangrijke katalysator voor duurzame ontwikkeling", zegt rector Anne de Paepe, "De experten, de beleidsmensen en de ondernemers van morgen worden immers hier aan de universiteit gevormd"

Klimaatkids dromen van hun Gent in de toekomst. Gent draagt in 2050 niet langer bij tot de klimaatverandering. Het is een stad waar er plaats is voor kinderen, dieren en groen. De Gentenaren in 2050 wekken zelf energie op, kweken groenten en fruit op het dak van hun huis, verplaatsen zich vlotjes door de stad maar zonder lawaai of vieze gassen, …