Recente artikels

Nieuwe metingen van de CO2-uitstoot in Gent tonen aan dat de uitstoot in 2012 lichtjes stijgt. Wel opvallend is dat de CO2-uitstoot per inwoner tussen 2007 en 2012 dalend is. Met correcties omwille van een strenge winter concludeert de Stad dat er een structureel dalende tendens te zien is. 

 

Laat het ons weten en maak kans op een unieke draagtas.

Sinds de lancering in januari 2015 is het Gents Restorestje een waar succes. Drie maanden later zijn er al 5.500 van deze gratis overschotdozen in gebruik bij 60 deelnemende Gentse restaurants.

Tijd om eens te horen wat jullie, als gebruikers van de doos, ervan vinden.

 

Zaterdag 28 maart 2015 organiseert WWF opnieuw Earth Hour. Ook Stad Gent dooft die avond een groot deel van alle lichten, om zo aandacht te vragen voor de klimaatverandering. De Stad roept iedereen op – gezinnen, handelaars, horecazaken en bedrijven – om mee te doen. Het enige wat je moet doen, is de lichten een uurtje doven. 

 

Op 17 maart 2015 spelen jongeren uit zeven Europese landen het digitale spel ‘Gent 2050 Game’. Dat spel is onderdeel van de afsluitende projectweek van het tweejarige Comenius-project, waaraan het Sint-Janscollege en zeven Europese partnerscholen deelnemen. De rode draad van de projectweek is ‘Transitie naar een klimaatneutrale stad’.

 

Heb je altijd al eens de luchtkwaliteit in je tuin, je wijk of in het speeltuintje van je kinderen willen weten? Dan is dit een unieke kans.