Recente artikels

Zaterdag 28 maart 2015 organiseert WWF opnieuw Earth Hour. Ook Stad Gent dooft die avond een groot deel van alle lichten, om zo aandacht te vragen voor de klimaatverandering. De Stad roept iedereen op – gezinnen, handelaars, horecazaken en bedrijven – om mee te doen. Het enige wat u moet doen, is de lichten een uurtje doven. 

 

Op 17 maart 2015 spelen jongeren uit zeven Europese landen het digitale spel ‘Gent 2050 Game’. Dat spel is onderdeel van de afsluitende projectweek van het tweejarige Comenius-project, waaraan het Sint-Janscollege en zeven Europese partnerscholen deelnemen. De rode draad van de projectweek is ‘Transitie naar een klimaatneutrale stad’.

 

Heb je altijd al eens de luchtkwaliteit in je tuin, je wijk of in het speeltuintje van je kinderen willen weten? Dan is dit een unieke kans.

Een gemiddeld Gents gezin laat jaarlijks een maandloon aan energie door vloeren, ramen en daken verdwijnen. Met de online tool Check je huis bereken je zelf hoe energiezuinig jouw huis is. Hoe kan het beter? Wat kost het en wat brengt het op?

 

Gent en garde, de duurzame voedselstrategie van Stad Gent, zet al een tijdje in op een lokaler, duurzamer voedselsysteem. Als stad willen we lokale voedselproductie stimuleren, zowel met voedselvoorziening als doel, als vanuit een sociaal of educatief doel.