Recente artikels

Een gemiddeld Gents gezin laat jaarlijks een maandloon aan energie door vloeren, ramen en daken verdwijnen. Met de online tool Check je huis bereken je zelf hoe energiezuinig jouw huis is. Hoe kan het beter? Wat kost het en wat brengt het op?

 

Gent en garde, de duurzame voedselstrategie van Stad Gent, zet al een tijdje in op een lokaler, duurzamer voedselsysteem. Als stad willen we lokale voedselproductie stimuleren, zowel met voedselvoorziening als doel, als vanuit een sociaal of educatief doel.

 

De nieuwe subsidie ‘Duurzame Wijken’ ondersteunt buurtbewoners die samen projecten opzetten om op wijkniveau energie te besparen en de CO2-uitstoot te verlagen.

De Gentse gemeenteraad keurde op 26 januari 2015 het Klimaatplan goed. Stad Gent bevestigt hiermee dat ze deze legislatuur nog 105 miljoen euro zal investeren in maatregelen die rechtstreeks bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot. 

De Stedelijke Adviesraad voor milieu en natuur nodigt u graag uit voor de infodag 'Fijn stof om over na te denken' op 7 februari 2015 in de Sint-Pietersabdij Gent. 
 
Wat is fijn stof?