Nieuwe Gentse energiecoöperatie - EnerGent

De wind is van iedereen. Een 100-tal Gentenaars verenigden zich in een burgercoöperatie: ‘EnerGent’. Stuk voor stuk willen ze lokale, propere, betaalbare energie. Maar vooral onafhankelijk van grote producenten en dure grondstoffen. Ze kwamen tot de  vaststelling dat de windenergie vandaag – volgens de Vlaamse regering 8 % per jaar-  slechts bij enkele bedrijven belandt.

Door het oprichten van lokale energiecoöperatieven kunnen veel mensen een aandeel kopen en zo instaan voor hun eigen energieproductie. De provincie Oost-Vlaanderen bespreekt op 20 maart een voorstel hierover. De energiecoöperatie ‘EnerGent’ heeft een petitie opgesteld om de nadruk te leggen op het belang ervan en om ervoor te zorgen dat het voorstel er komt. Ondertussen ondertekenden al meer dan 1000 Gentenaars de petitie. Omdat de wind van iedereen is.  

Ook interesse in lokale, propere en betaalbare energie? Ga naar www.energent.be en onderteken de petitie. Op 24 april beslist de provincie Oost-Vlaanderen. Hoe meer mensen tekenen, hoe meer kans op burgerparticipatie in windprojecten.