Recente artikels

De Stedelijke Adviesraad voor milieu en natuur nodigt u graag uit voor de infodag 'Fijn stof om over na te denken' op 7 februari 2015 in de Sint-Pietersabdij Gent. 
 
Wat is fijn stof?

30 % van de warmte in je woning gaat verloren via het dak. Sinds januari 2015 is dakisolatie verplicht in elke woning. Isoleer meteen voldoende, zo zit je goed voor de toekomst.
5 goeie redenen om er NU werk van te maken.

De winnaars van de Korte Keten Wedstrijd zijn bekend. Stad Gent lanceerde in het najaar een wedstrijd waarbij ze projectvoorstellen wil ondersteunen die de korte keten tussen Gentse consumenten en lokale producenten versterken.

Natuurpunt Gent wil het klimaatprobleem de aandacht geven die het verdient en organiseert daarom dit najaar tentoonstellingen, foto- en filmvoorstellingen, klimaatwandelingen en lezingen. Warm aanbevolen.

Rijd jij regelmatig met een elektrische fiets in en rond Gent? Dan ben jij de geknipte persoon. Het project SPRINT zoekt 300 gebruikers van elektrische fietsen (e-fietsen) voor een onderzoek.

Heb je (ver)bouwplannen? Zoek je nog naar de beste manier om minder energie te verbruiken én comfortabel te wonen? Laat je inspireren door Gentenaars die hun keuze al maakten en ondertussen een energiezuinige woning hebben.

Ga begin november binnenkijken in energiezuinige huizen tijdens de Ecobouwers Opendeurweekends van Bond Beter Leefmilieu.  

 

Op 20 september organiseert de Stad Gent samen met Timelab en KASK het Niets is Verloren-Festival. Het Festival is gebaseerd op het Feeding The 5000-principe: een wereldwijde aanklacht tegen de voedselverspilling. Er zal die dag gekookt worden voor 5000 Gentenaars, alleen met voedseloverschotten.

Voor 'Mij pak je niet in' is Atelier de Stad Gent op zoek naar 20 ambassadeurs om het 'Mij Pak je niet in'-concept massaal in Gent te verspreiden. 'Mij pak je niet in' is een burgerinitiatief dat zoveel mogelijk mensen wil inspireren tot het vermijden van verpakkingsafval. Samen willen we de stad lichter maken. Hoe?

Moeten we onze eetpatronen aanpassen om het ecosysteem in balans te krijgen? Vandaag worden planten en dieren die als overlast worden gezien, ingedijkt aan de hand van weldoordachte acties. Maar we kunnen het ook anders aanpakken, ze kunnen evengoed als korte keten bron gebruikt worden.

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost- Vlaanderen organiseert in samenwerking met een aantal steden en gemeenten een tweedaagse Bouwteam cursus. Deze cursus geeft je de nodige technische en praktische informatie over energiezuinig en comfortabel wonen.