Recente artikels

Enprove organiseert op 30 maart een studievoormiddag voor Gentse milieu- of energiemanagers en beslissingsnemers van grote bedrijven met een belangrijk aandeel koeling, die de ambitie hebben om hun energieverbruik te doen dalen. 

Belfius en Knack nomineerden Gent voor hun aanbod energiecoaching voor Gentse bedrijven. Gent is één van de 10 Belgische genomineerden die kans maken op de Belfius Smart City Award.

 

Werken aan de uitdagingen van morgen

Stad Gent biedt bedrijven begeleiding aan om hun energieverbruik structureel te verlagen.

 

Op 13 november 2014 komt u als bedrijf alles te weten over smart grids of slimme netten. Dat zijn elektriciteitsnetwerken die optimaal gebruik maken van nieuwe technologieën. Het is algemeen geweten dat ze absoluut noodzakelijk zijn voor de integratie van hernieuwbare energie. Dat ook de industriële bedrijven hierin een zeer belangrijke rol kunnen spelen is veel minder bekend.

In een pilootproject begeleidde de Stad Gent 15 Gentse bedrijven om energie te besparen. Samen zorgden deze bedrijven voor een financiële besparing van maar liefst 360.000 euro en een vermindering van 1.820 ton CO2. Energiebesparingen tot 20% werden gehaald.

Opleidingsorganisatie Confocus organiseert van 15 tot 17 oktober in Gent een 3-daagse opleiding voor bedrijven over energiemanagement en energiebesparing.

 

Op 11 september organiseert Enprove een studiedag over de meest recente ontwikkelingen op vlak van energiewetgeving voor grote bedrijven en energy data analytics. Alle milieu- of energiemanagers, facility managers of wie de ambitie heeft om het energieverbruik te doen dalen, is van harte welkom op deze studiedag.

Het energiecongres van OVED, het Overlegplatform voor Energiedeskundigen, gaat dit jaar door op dinsdag 24 juni 2014 in Berchem.

De Stad Gent wil Gentse ondernemingen aanmoedigen om elektrische laadpalen te plaatsen en deze toegankelijk te maken voor het publiek. Voor het plaatsen van een laadpaal voor elektrische auto’s krijg je als Gentse ondernemer of organisatie een subsidie van 1000 euro.